Darida Zsófia

dezse.jpg

 

  dzs_nevjegy2017_06.jpg

 

1999 óta dolgozom Szekszárdon a Caritas RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, segítő–terápiás munkatársként. Munkám során több színtéren (a drogprevenciótól az ártalomcsökkentésen át a terápiás munkáig) és többféle célcsoporttal (serdülők, pedagógusok, szülők, fogvatartottak) dolgoztam. Jelenleg szenvedélybetegekkel és hozzátartozóikkal dolgozom. 

2013 óta játszom a Pécsi Playback Színházban

Házasságban élek, két gyermek édesanyja vagyok.

Találkozásaim a pszichodrámával.

Életemet alakító fordulatokat hozott a dráma az életemben. A csoportok folyamán egyre közelebb ért egymáshoz bennem az, amit én gondolok, és az, amit mások tapasztalnak meg rólam. A nőiség-anyaság téma generációkon átível, engem is hosszan foglalkoztatott, hiszen a női  és anyai szerepünket egymástól tanuljuk nagyanyáinktól saját gyermekeinken át. 

Hiszek a fejlődésben, és abban, hogy soha nem késő! Hiszek a változtathatóságban, hiszek abban, hogy a hozott történet átírható. Hiszek abban, hogy szerepeink alakíthatóak, hogy formálhatóak vagyunk, hogy gyógyítható az,ami rossz volt, és kipróbálható, majd működtethető, amit másként szeretnénk. Hiszem, hogy a művészet és a játék(a pszichodráma és a playback eszköztára kínálja mindkettőt) közelebb visz önmagunk lényegéhez.